Studenten hebben het emotioneel moeilijk gehad als gevolg van de pandemie. Sommige mensen (vooral degenen met gezinnen) omarmden wat rusttijd en maakten van de gelegenheid gebruik om het wat rustiger aan te doen. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de studenten het lastig heeft gehad door de coronamaatregelen.

Het is niet echt verrassend. Menselijke interactie is voor iedereen essentieel en onze studententijd draait om het opbouwen van sociale relaties, het opdoen van nieuwe ervaringen en het hebben van plezier. Daarbij komen de gevoelens van studieachterstand en de voortdurende onzekerheid als gevolg van steeds veranderende regels. Er is ook onderzoek gedaan naar het hogere gebruik van sociale media en depressie, waarbij de onderzoekers concludeerden dat blootstelling aan negatieve berichten en verhalen kan bijdragen aan een groter risico op depressie.

Vooral internationale studenten werden zwaar getroffen; meer dan de helft ervaarden angst en eenzaamheid en vier op de tien studenten ervaarden symptomen van depressie. ‘Internationale studenten worden zwaar getroffen door de coronacrisis’, zegt Nuffic-directeur Freddy Weima. ‘Deze studenten hebben in Nederland niet zo’n groot sociaal netwerk als hun Nederlandse leeftijdsgenoten en dat maakt hen kwetsbaar.

Haarlem Food Experience is geboren om de geweldige culinaire scene te laten zien en om mensen samen te brengen via digitaal detox-plezier! Onze ervaringen draaien allemaal om verbinding. We hebben een missie om lokale bedrijven te ondersteunen en onze stad te laten zien door middel van verhalen en eten (en drinken natuurlijk!)

Het is wetenschappelijk bewezen dat iets nieuws doen ons gelukkiger maakt, en dat afwisseling en nieuwigheid ons humeur stimuleren. Wist je dat de hersenen veel energie vragen (tot 20% van de lichaamsenergie)?Tijdens pauzes/rustperioden kunnen de hersenen cellen vernieuwen en opladen. Vrije tijd is belangrijk voor een goede gezondheid en functie van de hersenen

Met dit in ons achterhoofd vonden we het tijd om iets te doen voor een groep mensen die het de afgelopen maanden enorm moeilijk hebben gehad. Het is tijd voor lokale studenten om eropuit te gaan, plezier te hebben en hun hersenen een welverdiende pauze te gunnen.

Meer volgt….. Blijf op de hoogte!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0